بی‌شک یکی از مشاغل محبوب و البته پردرآمد جامعه‌ امروز ما شغل طلا فروشی است. با توجه به وضعیت اقتصاد جهان، اهمیت این حرفه تنها در وسیله‌های زینتی و تزیینی خلاصه نمی‌شود؛ بلکه به‌طور مستقیم امور بازرگانی و بازارهای مالی کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در زمان‌های گذشته نیز طلا نقش گسترده‌ای در مبادلات و خرید و فروش کالا داشت. مردم از سکه‌های طلا به جای پول استفاده می‌کردند و حرفه‌ طلا فروشی با نام جوهری شناخته می‌شد. در این مقاله قصد داریم شما را با اهمیت شغل طلافروشی، مشکلات، مزایا و… آشنا نماییم. پس با ما تا انتهای مطلب همراه باشید‌‌.

 

مزایا و معایب شغل طلافروشی

مزایا و معایب شغل طلافروشی

گرچه درآمد شغل طلا فروشی بسیار بالا است و پرستیژ کاری خوبی دارد؛ اما تمامی مشاغل دارای مزایا و معایبی هستند که در صنعت طلا نیز چنین چالش‌هایی مشاهده می‌شود.

امروزه خرید طلا به دلیل ارزش خاصی که دارد در بین همه رواج پیدا کرده است. تابلو طلا، یکی از دیگر گزینه‌هایی است که می‌توانید برای هدیه یا سرمایه گذاری آن را خریداری کنید. احتمالاً اگر برنامه‌ای برای راه‌اندازی کسب و کار در فکرتان بوده و برای خرید طلابه این مراکز مراجعه کرده باشید از خود پرسیده‌اید چرا من جای فروشنده نباشم؟ اهمیت و حساس بودن شغل طلا فروشی به گونه‌ای است که نمی‌توان بدون داشتن تجربه، سرمایه و دانش کافی به آن ورود کرد؛ وگرنه صدمات جبران ناپذیری در پی خواهد داشت‌. شما باید از تمامی موانع سر راه خود باخبر باشید؛ سپس قدم بردارید. از مزایای این حرفه می‌توان به:

  • ارزشمندی فلز طلا و سودآوری بالای آن
  • عدم نیاز به داشتن مدرک خاص
  • عدم نیاز به فعالیت سنگین فیزیکی
  • سرمایه‌گذاری در شاخه‌های مختلف مثل ارز، دلار و…
  • قابلیت بالای نقدشوندگی طلا و …

معایب طلافروشی نیز شامل مواردی مثل سرمایه‌ اولیه‌ زیاد و تاثیر شدید نوسانات بازار روی طلا و سکه است. البته ناگفته نماند مزایا و معایب طلا سازی با حرفه‌ طلافروشی متفاوت است. به عنوان مثال فرد طلاساز ممکن است به دلیل ظرافت فراوانی که کارش دارد بینایی‌اش تحت تاثیر قرار بگیرد یا گاز لحیم باعث به وجود آمدن مشکلات تنفسی برای او شود. 

ویژگی‌های یک طلافروش موفق

ویژگی‌های یک طلافروش موفق

یک طلافروش باید در زمینه‌های مختلف رفتاری و فکری دارای ویژگی‌های خاصی باشد تا بتواند مشتری را به خود جلب کند. در ذیل به برخی از این قابلیت‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • داشتن اطلاعات کافی در مورد قیمت‌گذاری‌های استاندارد: فردی که تصمیم دارد قدم در عرصه‌ طلافروشی بگذارد باید به نکات خرید و فروش طلا واقف باشد و بتواند طبق دستورالعمل‌های ارائه شده و استاندارد انواع طلاهای مختلف را قیمت‌گذاری کند. 
  • روابط عمومی بالا: از آن‌جایی که مشتریان شما قرار است مبلغ زیادی را پرداخت کنند؛ پس باید مشتری‌مداری را بلد باشید و بتوانید با روابط عمومی خوبی که دارید اطلاعات کافی در اختیار آنان قرار دهید و مشتریان را به سمت سبک و سلیقه دلخواهشان سوق دهید. خوش‌پوشی نیز امر مهمی در زمینه‌ فروش شما است. یک فروشنده که در چنین شغل لوکسی کار می‌کند باید از نظر ظاهری و آداب اجتماعی در سطح بالایی باشد.
  • رعایت اصول خدمات فروش: فروشنده باید نسبت به نوشتن فاکتور، نصب اتیکت و گذاشتن تابلوی قیمت لحظه‌ای برای مشتریان دقت کافی داشته باشد. 
  • تنوع محصولات و نوآوری: ارائه‌ انواع مختلف محصولات برای سلیقه‌های گوناگون یک فاکتور مهم  در موفقیت فروش محسوب می‌شود. فروشنده باید از طرح‌های بروز و مشتری پسند آگاه باشد و بتواند آن‌ها را موجود کند تا مشتری به‌راحتی بتواند چیزی که می‌خواهد را انتخاب کند.
  • تأمین امنیت خود و مشتریان: یک فروشنده‌ طلا باید به فکر امنیت مشتریان و طلاهایش باشد تا اتفاقات ناگواری پیش نیاید. نصب درب‌های ضد سرقت و ضد گلوله و جایگذاری دوربین در تمامی نقاط مهم فروشگاه از دیگر موارد مهمی است که باید برای آن برنامه‌ریزی نمود. طلافروش باید کاملا محتاط بوده و نسبت به هرگونه شک و ابهامی در رابطه با مشتری کنجکاو شود. 

 

درآمد طلا فروشی

در رابطه با سود و درآمد طلافروشی باید به شما بگوییم که برخلاف اطلاعات غلطی که در بین اکثریت جا افتاده است، سود طلافروشی 7 درصد و رقم بالایی نیست بلکه درآمد حاصل از طلافروشی بنا به دلایلی که در پایین ذکر می‌کنیم بالا است.

  1. طلا نوعی سرمایه‌گذاری برای همه است.
  2. مقدار پولی که در طلافروشی ردوبدل می‌شود خیلی زیاد است.
  3. در بعضی از طرح‌ها از سنگ‌های قیمتی خاصی استفاده می‌شود که اجرت ساخت را بالا می‌برد.  

سرمایه‌ اولیه مورد نیاز جهت تاسیس طلافروشی

معمولاً سخت‌ترین بخش شروع یک کسب و کار بودجه‌ آن است. سرمایه‌ مورد نیاز شما برای تأسیس یک طلافروشی به عوامل زیادی بستگی دارد‌. به عنوان نمونه هزینه‌ مورد نیاز شما در تهران بسیار بیشتر از شهرستان خواهد بود. مورد دیگر مقدار طلایی است که می‌خواهید در ویترین قرار دهید یا ذخیره داشته باشید. طلا قیمت بسیار بالایی دارد و برای تأسیس یک طلافروشی حداقل دو میلیارد تومان پول نیاز است.

 

کلام آخر 

در این مقاله به بررسی اهمیت شغل طلا فروشی، نقاط مثبت و منفی آن و دیگر جزئیات این حرفه پرداختیم. طلا به عنوان عنصری گران‌بها و ارزشمند یک کالای جهانی محسوب می‌شود و از دیرباز تا کنون نقش بسزایی در تجارت کشورها داشته است. این صنف جزو مشاغلی بوده که شما باید با اطمینان در آن وارد شوید وگرنه ممکن است با مشکلات زیادی روبرو شده و سرمایه‌تان را از دست بدهید. امیدواریم توانسته باشیم در این مطلب شما را با اهمیت شغل طلا فروشی به خوبی آشنا کرده باشیم.