لیست عناوین
الماس از سنگهای قیمتی محسوب میشود که امروزه برای تزیین زیورآلات نیز از آن استفاده میشود. انگشتر طلا و الماس را مدت زمان زیادی است که در طلافروشیها مشاهده میکنیم. از الماس در حلقههای ازدواج بسیار بهره میگیرند. در گالری جواهری حقانی میتوانید انواع جواهرات باارزش و گرانبها که در آنها الماسهای زیبا هم کار شده است را مشاهده کنید.
سوالی است که امروز قصد داریم به آن پاسخ دهیم. الماس از انواع سنگهای قیمتی است که در کلکسیون افراد ثروتمند و مشهور دنیا پیدا میشود. به علت قیمت بالای آن حتی اگر فردی یک تکه از آن را داشته باشد به عنوان فرد ثروتمند شناخته میشود. در حقیقت کلمه الماس، کلمهای یونانی بوده و استوار و سخت و محکم معنی میدهد. چون این جواهر، سنگ کمیابی است و تعداد زیادی از افراد، خواهان آن هستند قیمت الماس بالا است. با این حال برخی از افراد در هنگام خرید طلا تمایل دارند از نگین الماس در جواهرات مورد نظر خود استفاده کنند. با ما همراه باشید تا در این مورد اطلاعات کاملتری ارائه کنیم.
تاریخچه کشف معروفترین الماس دنیا
معروفترین الماس دنیا از زمانهای دور کشف شدهاند. پروسه شکل گرفتن الماسها پیچیده بوده و سالهای زیادی طول میکشد تا شکل بگیرد؛ بنابراین الماسهایی که امروزه وجود دارد، از خیلی وقت پیش شکل گرفتهاند. به گونهای که حتی شکل گیری جوانترین الماسهای جهان حدود ۹۰۰ سال بوده است. کشف اولین الماسها در کشور هندوستان انجام شده است که زمان آن به ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمیگردد. طبق گزارشهای دریافتی، استخراج الماس در هندوستان حدود ۱۲ میلیون قیراط (هر قیراط معادل ۰٫۲ گرم) است.
استخراج الماس تا سال ۱۸۶۶ میلادی تنها در هندوستان صورت میگرفت. از میان الماسهای کشف شده میتوان به دو الماس مشهور کوه نور و دریای نور اشاره کرد. نادرشاه افشار این دو الماس با ارزش و گران قیمت را از هند به غنیمت گرفت و به ایران آورد؛ در سالهای بعد معادنی در آفریقای جنوبی هم کشف شد و به تعداد افرادی که در جستجوی آن بودند اضافه شده و الماسهای دیگری هم در دنیا کشف شد. امروزه معادن مختلفی اقدام به استخراج الماس میکنند. از بزرگترین معدن الماس جهان میتوان به معدن آخال در یاکوتای روسیه اشاره کرد که ۱۷۵.۵۶ میلیون قیراط از ذخایر را به خود اختصاص داده است.
الماس کوه نور (Koh-i-Noor)
الماس کوه نور، معروفترین الماس ایران است. وزن الماس در ابتدا ۱۸۶ قیراط بود و نادرشاه آن را در سال ۱۷۳۹ از هند به ایران آورد؛ اما بعدها کمپانی هند شرقی آن را به دست آورد و در سال ۱۸۵۰ میلادی به عنوان هدیه به ملکه ویکتوریا داده شد. این الماس در سال ۱۸۵۴ دوباره تراشیده شده و تراش آن به شکل برلیان بیضی است. هم اکنون وزن آن به ۱۰۵٫۶۰۲ قیراط میرسد. در اوایل قرن بیستم، الماس مذکور در تاج ملکه ماری همسر جرج پنجم، پادشاه انگلستان جای گرفت. امروزه این الماس در تاج ملکه الیزابت بوده و از جواهرات سلطنتی انگلستان محسوب میشود و نگهداری آن در برج لندن انجام میگیرد.
الماس امید (The Hope Diamond)
الماس امید، یک سنگ آبی- توسی تیره بوده که ابتدا وزن آن ۱۱۲ قیراط بود. وزن این الماس بعد از برش خوردن و تراش آنتیک کاشن به ۴۵.۵۲ قیراط رسید. دلیل اینکه در آن رنگ آبی مشاهده میشود وجود مقدار زیادی از اتمهای بور (شبه فلز) است.
این الماس را نفرین شده میدانند. اوا لین مک لین یکی از صاحبان الماس امید بود که باور داشت این الماس برای او خوش یمن است اما اتفاقات بدی بعد از خرید الماس برای او رخ داد و پسر نوجوان او در یک تصادف رانندگی فوت کرد. از اتفاقات بد دیگر جدا شدن همسرش از او و درگذشتنش بر اثر دیوانگی و نیز خودکشی دخترش بود. هری وینستون تاجر جواهر نیویورکی، الماس امید را در سال ۱۹۴۹ خریداری نمود و در سال ۱۹۵۸ اقدام به اهدای آن به موزه ملی تاریخ طبیعی آمریکا کرد. این الماس، هم اکنون در نمایشگاه دائمی در آن موزه قرار دارد.
الماس عمو سام (The Uncle Sam Diamond)
بزرگترین الماسی که در آمریکا کشف شده، الماس آنکِل سَم است که زمان کشف آن به سال ۱۹۲۴ میلادی میرسد. این الماس با وزن ۴۰.۲۳ قیراطی دارای رنگ کهربایی بوده و فردی از اهالی کنتاکی آن را از بین گلولای یافته است. این سنگ گرانبها در معدنی پیدا شده که مردم میتوانند به راحتی به آن وارد شوند. این معدن که در ایالت آرکانزاس وجود دارد به «پارک آتشفشان الماس» معروف است و میتوان با پرداخت ورودی وارد معدن شد. از سال ۱۹۰۶ میلادی تا به امروز در این مکان بیش از ۷۰ هزار قطعه الماس کشف شده است. جالب است بدانید میتوان در معدن الماس آرکانزاس، الماسهای زیادی پیدا کرد و هر کسی که در این معدن الماسی پیدا کند، صاحب الماس میشود.
الماس کولینان (The Cullinan Diamond)
بزرگترین و گرانترین الماس دنیا کولینان است. سنگ کولینان از معروفترین الماسهای دنیا محسوب میشود. محل کشف آن در آفریقای جنوبی است. ابتدا وزن آن ۳۱۰۶٫۷۵ قیراط (۶۲۱ گرم) بود. با تراشیدن آن ۹ قطعه الماس تراشیده شده حاصل شد. از بین آنها کولینان ۱ یا ستاره بزرگ آفریقا بزرگترین الماسها بود و وزنی معادل ۵۳۰٫۴ قیراط داشت. اکنون کولینان ۱ در تاج سلطنتی پادشاه انگلستان موجود است. داستانهایی در مورد این الماس موجود است که حکایت میکند جوزف آشچر با حضور یک پزشک و پرستار آن را شکافته و بعد از شکافتن آن غش کرده و بیهوش میشود. دومین الماس بزرگ بعد از کولینان ۱ به الماس کولینان ۲ معروف است و وزن آن ۴.۳۱۷ قیراط عنوان میشود.
الماس Wittelsbach-Graff
از بزرگترین الماسهای آبی تراش خورده دنیا، الماس Wittelsbach-Graff بوده که دارای وزن ۳۱.۰۶ قیراط است. این سنگ قیمتی، جواهر کمیابی محسوب میشود که در هند کشف شده و رنگ آبی آن به دلیل وجود شبه فلزی به نام بور است. این الماس به صورت برلیان ستارهای بیضی آنتیک تراش خورده است. این جواهر را فردی به نام لارنس گراف در سال ۲۰۰۸ میلادی در حراج کریستی لندن با قیمت ۲۴.۳ میلیون دلار خریداری کرد. این الماس دارای شفافیت IF بوده و از درجه رنگ آبی Fancy Deep برخوردار است.
الماس یوبیل طلایی (The Golden Jubilee)
یکی دیگر از مشهورترین الماسهای بزرگ دنیا، یوبیل طلایی بوده که از وزن ۵۴۵٫۶۷ قیراط برخوردار است. این الماس که رنگ زرد- طلایی دارد را «سر گابی تولکاسکی» تراش داده است. گابی را فردی به نام DeBeers استخدام کرد تا الماس را برش و تراش دهد. برای این کار، ابزار خاصی هم وجود نداشت و از هر وسیلهای برای برش دادن این سنگ قهوهای استفاده میکرد. او بعد از دو سال به معرفی الماس یوبیل طلایی به عموم پرداخت. اکنون پادشاه تایلند، صاحب این الماس است.
الماس صدساله (The Centenary Diamond)
به دلیل اینکه این الماس در جشن صد ساله DeBeers در آفریقای جنوبی در معرض نمایش قرار گرفته است به الماس صد ساله معروف شد. این سنگ ۵۹۹ قیراطی دارای گواهینامه کیفیت و رنگ D خالص است که خلوص بالای سنگ را نشان میدهد. تراشیدن این الماس، توسط گروه آنتوِرپ و «سر گابی تولکاسکی» انجام گرفت. او یک سال به مطالعه این سنگ پرداخت و برای تراش از روش تراش دستی برای دور ریز کمتر استفاده کرد و به بخش رویی سنگ دست نزد.
تولکاسکی برای تراش الماس مزبور، شکل قلب را انتخاب کرد و با ۲۴۷ تراش به پیاده سازی شکل قلب روی الماس پرداخت. وزن این الماس براق و تراش خورده سنچری ۲۷۴ قیراط است. نمایش آن به عموم برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ میلادی انجام شد. پس از آن، نمایش این الماس به طور موقت در برج لندن و همراه جواهرات سلطنتی انجام گرفت؛ اما هم اکنون از مکان قرارگیری آن خبری در دست نیست.
الماس فلورنتین (The Florentine)
سنگ فلورانس از سال ۱۴۰۰ میلادی موجود بوده ولی هیچ مدرک رسمی از آن تا زمان جنگ جهانی اول نبود. تصور بر این بود که این الماس زرد رنگ در وزن ۱۳۷.۲۷ قیراط است و تنالیته سبز داشته و ۹ ضلع و دو برش به شکل گل است. نظرات متفاوتی در مورد آن وجود دارد؛ ولی طبق یک نظریه معروف، این الماس را فردی به نام دوک مارندی برای چارلز مارتین تراشیده است. او تا زمان کشته شدن در جنگ، این الماس را در اختیار داشته و یک دهقان یا سرباز پیاده الماس او را یافته و به فروش میرساند. الماس مذکور در مدت ۲۰۰ سال بارها به فروش میرسد تا خانواده مدیچی صاحب آن شوند. الماس فلورنتین بعد از فوت آخرین عضو خانواده مدیچی در اختیار پادشاه هسبورگ و روی تاج او قرار میگیرد و تا ۱۵۰ سال روی تاج ماندگار میشود. چارلز اول در دوران جنگ جهانی اول که الماس فلورنتین را به سوئیس برده بود از او دزدیده میشود و در حدود سال ۱۹۸۱ میلادی در آمریکای جنوبی پیدا میشود. بعد از آن اطلاعی در مورد مکان قرارگیری این الماس ۹ وجهی وجود ندارد.
الماس سانسی (The Sancy Diamond)
الماس سانسی از مشهورترین الماسهای دنیا بوده که از معدنی در هند کشف شده و به دوران مغولهای باستان مربوط میشود. الماس سانسی، اولین الماس برش خورده متقارن بوده که به شکل دو تخت پشت به پشت نشان داده میشود. این الماس، وزنی برابر با ۵۵.۲۳ قیراط دارد و نگهداری آن در موزه لوور پاریس انجام میشود. به دلیل اینکه در سال ۱۵۷۰ میلادی، فردی به نام “سیگنیور دی سانسی”سفیر فرانسه در ترکیه به خرید این الماس پرداخت، به این الماس، الماس سانسی هم میگویند.